Project Controller

FTNON is vooraanstaand als het gaat om hygiënische oplossingen voor voedselverwerking en is snelgroeiend in de toepassing van robotica in haar productielijnen voor de voedingsmiddelenindustrie. Met vestigingen in Almelo en Delft (NL), Salinas (USA) en Shanghai (CN), alsmede met een uitgebreid dealer netwerk bedienen wij de foodsector wereldwijd, voor de fresh cut en de thermische markt.

Wij zijn een onderneming waarin in nauw partnership, intelligente technische toepassingen bedacht en gebouwd worden. Goed inzicht in de klantprocessen, sterk projectmanagement en innovatief denken leidt tot hechte klantrelaties. Door goed de ontwikkelingen in de internationale foodmarkt te volgen wordt gezorgd dat FTNON frontrunner kan blijven.
Bij FTNON hechten we grote waarde aan onze 4 core values: Responsible, Partnership, Customer Insight en Frontrunner, en verwachten we dat elke medewerker zich hier volledig voor inzet. Deze 4 waarden zijn uitgangspunt voor een optimale cultuur en werksfeer binnen FTNON en geven de mogelijkheid om focus aan te brengen in alles wat ons bedrijf doet.

 

Taken/Verantwoordelijkheden

• Het proactief monitoren van projecten op basis van gerealiseerde en geprognosticeerde kosten en opbrengsten per project.
• Voortgangsbewaking van lopende projecten en tijdige signalering van afwijkingen en rapportage daarover.
• Het leveren van een bijdrage aan het continue verbeteren en optimaliseren van projectbegrotingen.
• Registratie, monitoring en proactieve bijsturing van de projectbudgetten in het ERP systeem.
• Het zelfstandig financieel afsluiten van projecten en de periodieke aansluiting met het grootboek.
• Waar nodig meedenken en verzorgen van project financieringen, letter of credits en bankgaranties in samenwerking met de afdeling treasury en de betrokken bank.
• Participeert in diverse (ad hoc) verbeteringsprojecten.
• Het implementeren van continue verbeteringen ten aanzien van een optimalisatie van het ERP systeem.
• Opstellen van betrouwbare operationele en financiële rapportages (bijvoorbeeld businesscases, managementrapportages, (meerjaren)planningen en kostprijsberekeningen).
• Levert een bijdrage aan de efficiency van de verschillende afdelingen door o.a. analyses van personele bezettingen en productiviteit.
• Optimaliseren en uitvoeren van de planning- en control cyclus en het implementeren en continue optimalisatie van een KPI rapportage per hoofdproces.


Functie-eisen / Vaardigheden
o HBO / WO werk- en denkniveau, richting bedrijfseconomie en/of register controller
o Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
o Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré
o Kennis van (interne) bedrijfsprocessen, begrotingstechnieken en vastleggingen
o Beheerst Microsoft Office, ervaring met Navision, JD Edwards en Oracle HFM is een pré
o Stevige persoonlijkheid, analytisch en goede communicatieve vaardigheden
o Oplossings- en resultaatgericht

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen, met Sabine Leemhuis, HR Manager, via 06 - 29 06 13 91. Denk je aan bovenstaande eisen te voldoen en kun je inhoud geven aan deze functie, stuur dan je reactie met curriculum vitae naar hrm@ftnon.com. Per post mag natuurlijk ook naar FTNON Almelo B.V., afdeling HRM, Bedrijvenpark Twente 20, 7602 KA Almelo.

 

Back to overview